Vår Berättelse

Mamma.

Mamma är ingen utbildad kock.
Nej, hur skulle mamma ha tid till att gå någon utbildning när hennes största fokus sedan ungdomen varit att livnära familjen genom tygförsäljning i hemlandet? Att dessutom se till att vi hade mätta magar och att vi fick en bra uppväxt var ingen lätt utmaning.

En umaningen som fortsatte i Sverige där kampen som ensam kvinna var att mätta tio magar. Varje måltid var en höjdpunkt och en upplevelse, allt det som Mommees idag förmedlar.

Mamma säger själv att det är tack vare familjens kvinnor i generationer före henne som gjort allt det vi har idag möjligt. Hennes kärlek och styrka lever i oss. Vi kan inget annat än att vara tacksamma för allt mamma och våra förfäder gett oss.

Storasyster. Den smaksäkra.

Vår storasyster är den som ärvt mammas fingertoppkänsla för
matlagning. Det är samma kärlek som läggs ner och slutresultatet är lika smakligt som vackert tack vare hennes estetiska sinne.

Hon är den ”försiktiga” systern som stöttar oss andra i alla beslut och den som skapar liv till deras tankar och idéer. Hennes kreativitet syns i hennes matlagning. Hon är också hjärnan bakom Mommees nytillkomna rätter.

Mellansystern. Trendspanaren.

Den matintresserade mellansystern som inte kan laga mat. Kanske är det för att hon inte insett komplexiteten och detaljerna i mammas matlagning, vem vet?

Hon är den som trendspanar och som gärna smakar nya rätter. Hon är också den som lade märke till att det fanns en ”comfortfood” lucka att fylla. Mellansystern stod på sig med att Mommees ska servera maten såsom den smakar när mamma lagar den till oss. En övertalad mamma har sedan dess gjort våra gäster och oss barn glada.

Lillasystern. Entreprenören.

Den modige och orädde lillasystern.
Utan hennes djärva mod att i tysthet hitta drömlokalen nedanför Bergaliden i Helsingborg hade Mommees inte funnits idag. Hon är en sann entreprenör som inte tänker för länge innan hon kastar sig ut i det okända.

Hon är initiativtagaren som vid start kunde minst om mat, men som litade så mycket på sin mamma och sina systrar att hon la all sin energi på att få igång sitt drömprojekt – nämnligen att få driva sin egna verksamhet, en verksamhet hon skapat med egna händer.