Välkomna att dela mammas matglädje med oss

 

För oss är vår mammas asiatiska mat så värmande för själen att vi inte kan hålla det för oss själva. Vi vill att alla ska få smaka på mammas mat.
Tillsammans med mamma ska vi laga hennes asiatiska mat med samma varsamhet så att våra gäster på ett enkelt sätt ska få njuta av maten såsom vi har fått göra sedan barnsben – mat som hon snabbt som långsamt gjort med omtanke.

Maten hos Mommee’s härstammar främst från de länder som vi har påbrå ifrån – Thailand, Laos och Pakistan med influenser från närliggande Vietnam

Lär känna oss på Mommee’s!

Mamma

Mamma är ingen utbildad kock. Nej, hur skulle mamma ha tid till att gå någon utbildning när hennes största fokus sedan ungdom varit att livnära familjen via tygförsäljning i hemlandet samtidigt som hon såg till att alla barnen får en bra uppväxt med mättade magar vid alla dagens måltider. Även i det nya landet Sverige fortsatte hennes kamp som ensam kvinna att mätta alla tio magar, och det lyckades hon göra med stor kärlek. Varje måltid var en höjdpunkt och en upplevelse i smaker. Mamma säger själv att det är tack vare familjens kvinnor i generationer före henne som har fört vidare matlagningskonsten från våra respektive påbråländer och som innanför husets väggar lärt henne att laga mat. Vi barnen kan bara vara tacksamma för allt som mamma och våra förfäder givit till oss.

Storasyster


Storasyster på Mommee’s är den som ärvt mammas fingertoppkänsla för matlagning. Det är samma kärlek som läggs ner och slutresultatet är lika smakligt som vackert på grund av hennes estetiska sinne. Hon är den försiktiga systern som stöttar småsystrarna i alla beslut och skapar liv till deras tankar och idéer. Hennes kreativitet i matlagning gör också att vi vid flertalet tillfällen får smaka på nytillkomna rätter med hennes goda twist.

Mellansyster

Den matintresserade mellansystern som inte kan laga mat. Kanske är det för att hon inte insett komplexiteten och detaljerna i mammas matlagning som hon stod på sig att Mommee’s ska servera maten precis såsom mamma lagar den till oss hemma. Hon trendspanar och smakar gärna nya rätter och har lagt märke att det fanns en lucka som måste fyllas, en lucka där mammas smakrika och kärleksfulla mat influerad av våra olika påbråländer inte var lätt att hitta. En envis övertalan av mamma startades och idag lagar mamma stolt upp en för henne enkel comfortfoodrätt för barnen men som uppskattas så av Mommee’s gäster.

Lillasyster

Den modige och orädde lillasystern. Utan hennes djärva mod att i tysthet hittat den lilla drömlokalen nedanför Bergalidenbacken i Helsingborg hade Mommee’s inte funnits idag. Hon är en sann entreprenör som inte tänker för länge innan hon kastar sig ut i det okände. Hon är initiativtagaren som vid start kunde minst om mat, men som litade så mycket på hennes mamma och systrarnas egenskaper att hon lade energin på att få igång hennes drömprojekt, att få driva hennes egen verksamhet som hon skapat med hennes egna händer.